
Необходими продукти:
2 супени лъжици рапично олио
¼ чаша нарязан бекон
500 г телешко месо
1/8 чаена лъжичка сол
1/8 чаена лъжичка черен пипер
4 моркова, нарязани на кръгчета или на по-ситно
4 стръка целина, нарязани на ситно
2 големи глави лук, нарязани на ситно
3 супени лъжици доматено пюре
6 малки доматчета, нарязани на едро
1 чаша сухо бяло вино
2 супени лъжици бял оцет
1 л разтворен говежди бульон
3 клонки прясна мащерка
1 дафинов лист
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнината в тиган. Запържете бекона в нея, докато се зачерви. Разбърквайте от време на време, за да не загори.
Добавете телешкото месо, нарязано на едри парчета. Поръсете със сол и пипер. Гответе за около 10 минути, докато се запържи и покафенее. Извадете месото, отцедете го.
В тигана добавете морковите, лука, целината, доматеното пюре и разбъркайте за около 2 минути. След това добавете доматите, виното и оцета. Нека кипне. Когато доматеният сос забълбука, намалете котлона.
Прехвърлете месото в по-дълбок съд. Излейте получения сос към месото. Долейте и бульона, предварително разтворен. След него прибавете останалите подправки и оставете да къкри около 40 минути или докато сосът започне да се редуцира и сгъстява.
Изхвърлете дафиновия лист. Сервирайте горещо.
Снимка: iStock
Още по темата
-
Запечен омлет по градинарски
In TASTEНеобходими продукти: 7 яйца 200 мл сметана за готвене 3-4 с.л брашно 1 бакпулвер 100 ...
-
Каква е разликата между Шампанското и Просекото?!
In FOCUSИ Шампанското и Просекото са пенливи вина, но техните изтънчени вкусови качества имат своите различни ...
-
Сьомга със сос терияки
In TASTEНеобходими продукти: 600 г филе от сьомга сол, черен пипер За соса терияки: 7 супени ...
-
Остави своя коментар през Facebook