1503427_193839677481856_1907727705_n

Зеефелд – австрийски зимни приказки…

15 януари 2016

Австрийските Алпи водят световните класации по ски туризъм и са предпочитано място за стотици почитатели на зимните усещания. Острите високи върхове, чудесно поддържаните ски съоръжения и безкрайните писти, малките сгушени градчета и села, накипрени като от приказките… Очарование без край.

Зеефелд

Днес ще се разходим в Зеефелд – прочутият курорт в близост до алпийската столица на Австрия  - Инсбрук. Разположено е на 1180 м височина. Някога е било малко земеделско село, а днес световноизвестен туристически курорт, в сърцето на Тирол. Местното население наброява едва 3,312 души, но туристите през лятото, и най-вече през зимата, го изпълват и го умножават  поне по 10 пъти.

Picture 1 291

Зеефелд има своята история, която ни препраща към 1022 година, когато селището е споменато като място за поклонение. Разположено на историческия път от Митенвалд до Инсбрук, през Средновековието тук са идвали не само поклонници  но и много пътници, като търговска станция между Аугсбург и Венеция.

Picture 1 274

Зеефелд е обичано място за почивка още преди 1900, а от 1930 г. насам, е един добре известен зимен спортен център и сред най-популярните туристически курорти в Австрия.  На територията на общината са разположени много хотели и най-вече съоръжения, защото Инсбрук и районът са били място на няколко Зимните олимпийски игри.

Picture 1 268

Тук са провеждани състезания още през 1964 г. Затова традският стадион и басейнът носят името „Олимпийски”, макар да нямат връзка със ски-бягането. Днес селището е семеен курорт за улегнали скиори и планинари, сгушено на южното плато Зеефелд до познатата от кръстословиците река Ин. Но не си мислете, че младата генерация скучае тук! Нищо подобно!

Picture 1 165

„Вижте и нека да ви видят” би могло да бъде мотото на тази ваканционна дестинация, популярна от десетилетия. Зеефелд разполага с романтична пешеходна зона, с луксозни магазини, казино, много ресторанти, барове, кафе, висококачествени дискотеки, през зимата – атрактивни писти и крос кънтри трасета. А най-свежо е на нощната писта, където музиката свири здраво и спускането е истинска дискотека в планината.

Picture 1 212

Зеефелд е харесвана дестинация и през лятото  По време на летния период голф игрището с 18 дупки – Зеефелд-Вилдмоос и Голф академията с 9 дупки в центъра на селището са един от най-посещаваните голф игрища на Европа.  В центъра Олимпия се намира Щрандперле – плажната зона при езерото Вилдзее – перфектното място за освежително плуване. За любителите на планината в провинцията на Зеефелд има 650 км писти и трасета за маунтин байк. Тук се провеждат многобройни събития през лятото – като Цветния парад в Зеефелд, Традиционен фестивал на занаятите, Световен Шампионат по танци, който превръща Зеефелд в цветен метрополис.

Picture 1 282

Но сега да се върнем на зимната приказка. Ето как ще подредите един свой ден: нощувка в някой от 4 или 5 звездните хотели, които са на световно ниво, с изключителни СПА центрове; закуска в кипрените тиролски ресторанти на хотелите; трансфер до някоя от пистите и …здраво каране!

Picture 1 286

Е, може да бъде прекъсвано с някое греяно вино. После – апре-ски бар на пистите с ойстери и шампанско; сауна и СПА в хотела, за които вече споменахме; релакс и …хуквайте по магазини и очарователни тиролски ресторантчета из Зеефелд. И след този ден, който има сили  - може да яхне нощните писти…

 текст и снимки: Валерия Симеонова

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)