25

Зеки Малунски ни отвежда в Аржентина

20 май 2016

Зеки Малунски е роден през 1986 година в град Разлог. Завършил е Компютърни системи и технологии в Техническия университет – София. Работи в сферата на IТ сигурността и същевременно е хоноруван преподавател във факултета по Компютърни системи и управление към ТУ–София.

Zeki Malunski 2

Запален фотограф – любител и „професионален“ пътешественик. Обиколил е 50 държави и над 250 града в света. Свидетел е и на разрушителното земетресение в Япония през 2011 година. Споделя, че никога няма да забрави ужаса, който е изпитал, но въпреки това не се отказва да пътешества по света и да обикаля екзотични места. Мечтата му е да успее да посети всичките столици на света.

15

Страстта му към фотографията е предхождана от любовта му към рисуването. Но истински се пристрастява към снимането, когато започва да пътува. Много са местата, които го впечатляват, но четири от тях го вдъхновяват да напише пътеписи. Изпраща ги на Нешънъл Джеографик България и печели четири пъти конкурса „Пътепис на месеца“ – „Сингапур – един завършен, модерен и екзотичен град-държава“, „От Русе с любов или разходка в облаците“, „До Сеул и границата между Северна и Южна Корея“ и „Три дни, три острова – Малта“.

34

Най–скорошното му приключение е една обиколка на Аржентина. Посещава градовете Салта, Кордоба и Буенос Айрес, прави тур през Андите до Качи и Кафаяте и трипове до долините Каламучита и Трасласиера.

03

Гледките и атмосферата от това пътешествие може да се видят в първата му самостоятелна изложба под надслов „Аржентина, Цветове…”, която е подредена в галерия „България“ на концертен комплекс „България“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)