
Предложението ни за обяд е много лесно за правене и определено ще изненадате семейството или гостите си, ако го приготвите. Ще ви отнеме няколко минути, но непременно заделете повече време за финалното „докосване“ и декорация на ястието. Можете да използвате за приготвяне различни видове паста, но най-подходящи са спиралите, наречени фузили. Ще се получи и с фарфали, пене, както и с ригатони. Сос песто може да приготвите и сами, но ако нямате време – доверете се на готовите – вече има доста добри варианти в магазинната мрежа.
Необходими продукти:
паста;
сос песто;
кедрови ядки;
клон чери домати;
пармезан;
зехтин, сол, бял пипер, свеж босилек
Пастата се вари според указанията на опаковката. След като отцедите водата от нея, добавете няколко лъжици готово песто, зехтин, сол, пипер и разбъркайте добре. Добавете настърган пармезан и разбърквайте. Кедровите ядки запържете за кратко в зехтин. Добавете и тях към пастата. Чери доматите, с цялото клонче, запечете във фурна до леко омекване. Готови сме!
Декорирайте грижливо и задължително добавете начупен на по-големи парчета пармезан.
Бялото вино е абсолютно задължително!
Още по темата
-
Странджанска яхния
In TASTEНеобходими продукти: 1 кг овнешко месо 400 г лук джоджен магданоз червен пипер 150 г ...
-
Новогодишни ястия от цял свят (част I)
In TASTEВсяка нация има своите кулинарни традиции. Всички те, обаче, си приличат в едно: ястията на ...
-
Задушени пилешки дробчета със сметана и лук по румънски
In TASTEНеобходими продукти: пилешки дробчета – 500 г лук – 2 глави брашно – 4 с.л. ...
-
Киш с шунка Флориан
In TASTEВсичко тук, във Венеция, е легендарно и изпълнено със символика и истории. Такова е и ...
Остави своя коментар през Facebook