img_7342

Зелени фузили с кедрови ядки

11 октомври 2016

Предложението ни за обяд е много лесно за правене и определено ще изненадате семейството или гостите си, ако го приготвите. Ще ви отнеме няколко минути, но непременно заделете повече време за финалното „докосване“ и декорация на ястието. Можете да използвате за приготвяне различни видове паста, но най-подходящи са спиралите, наречени фузили. Ще се получи и с фарфали, пене, както и с ригатони. Сос песто може да приготвите и сами, но ако нямате време – доверете се на готовите – вече има доста добри варианти в магазинната мрежа.

Необходими продукти:
паста;
сос песто;
кедрови ядки;
клон чери домати;
пармезан;
зехтин, сол, бял пипер, свеж босилек

Пастата се вари според указанията на опаковката. След като отцедите водата от нея, добавете няколко лъжици готово песто, зехтин, сол, пипер и разбъркайте добре.  Добавете настърган пармезан и разбърквайте. Кедровите ядки запържете за кратко в зехтин.  Добавете и тях към пастата. Чери доматите, с цялото клонче, запечете във фурна до леко омекване. Готови сме!
Декорирайте грижливо и задължително добавете начупен на по-големи парчета пармезан.
Бялото вино е абсолютно задължително!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)