Зелените сгради по света...Кулата на кедрите в Лозана

Зелените сгради по света: Кулата на кедрите в Лозана (серия 5)

17 май 2017

Истинско удоволствие да пътешестваме из иновативните и модерни зелени сгради по света. След като ви представихме Bosca Verticale  в Милано, двете кули в Китай, спираловидната кула в Тайпе и иноватилния проект за Париж през 20150 година, сега е ред на още една интересна сграда – тази в Лозана, Швейцария.

Още по темата: Зелените сгради по света… Париж през 2050 година (серия 3)

Зелените сгради по света...Кулата на кедрите в Лозана

Зелените сгради по света…Кулата на кедрите в Лозана

Наречена с поетичното име Кулата на кедрите, тази сграда е третия проект от подобен тип на архитект Стефано Боеска. Италианецът буквално изнесе мода в архитектурата с вече реализирания си проект в Милано, обрал всевъзможни награди за еко строителство и иновативност с привкус към опазане на природата и по-качествен живот в урбанизирана среда.

Още по темата: За зелените сгради по света… Bosco Verticale Милано (серия  1)

Зелените сгради по света...Кулата на кедрите в Лозана

Зелените сгради по света…Кулата на кедрите в Лозана

Той решава да се изгради 117м висока кула с апартаменти в Лозана, Швейцария, която ще бъде първата сграда в Швейцария „обсипана“ с вечнозелени дървета. 36-етажната зелена кула  се нарича „La Tour Des Cedres“  и ще бъде дом на повече от 100 дръвчета, 6000 храсти и 18000 други растения, разположени на около 3000 квадратни метра зелени площи. Растенията ще имат цел да защитават жилищата, намиращи се в квартал Chavannes-Pres-Renens, от суровите ветрове, праха и шума на града.

apartment-building-tower-trees-tour-des-cedres-stefano-boeri-7-1

Зелените сгради по света…Кулата на кедрите в Лозана


Някои от апартаментите в иновативната сграда ще гледат към Женевското езеро. В кулата ще има още офиси, фитнес зала, както и панорамен ресторант на последния етаж. Очаква се строителството да започне през 2017 година.

17571202_10211068047112158_410189722_o

SKY FOREST RESIDENS /НЕБЕСНА ГОРА/ ще бъде първият по рода си зелен проект в София

Вдъхновени от световния тренд, българското архитектурно студио Архимат проектира първата зелена сграда и в София. Тя ще се нарича  Sky Forest Residens/Небесна гора/ и ще бъде изградена в кв.Манастирски ливади. Ето, че и нашата столица ще се присъедини към семейството от емблематични места по света, които ще могат да се похвалят с подобен модерен иновативен и зелен проект. Очаква се строителството на сградата да стартира в началото на 2018 година. 

Още по темата: SKY Forest Residens – в името на природата

А ние продължаваме нашето пътешествие из зелените сгради по света….

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)