InaGarten_CreamofFreshTomatoSoup_H

Зеленчукова крем супа с елда

06 февруари 2017

Необходими продукти:
2 картофа
1 морков
2 стръка целина
1 малка тиквичка
6-7 розички броколи
половин връзка зелен лук
1 малък корен пащърнак
половин връзка магданоз
1 червена чушка
40 гр царевица
40 гр елда
2 с.л. зехтин
30 гр масло
1 ч.л. куркума
щипка шафран
щипка бял пипер
хималайска сол на вкус
2 филии пълнозърнест хляб
100 гр сирене

Начин на приготвяне:
Първата стъпка е подготовка на зеленчуците. Не е нужно те да бъдат много старателно и дребно нарязани, понеже супата ще се пасира. В тенджера се налива 3 литра вода. Слагат се картофите, морковът, пащърнакът и сол. След като водата заври добре, се добавят и тиквичката, целината, броколито, чушката, царевицата и малко зехтин. Ако елдата не е предварително сварена, се слага и тя.

Когато супата е почти готова, се слагат лука и куркумата, пипера, шафрана, масло и сол на вкус, ако има нужда. Когато е готова, се пасира и върху нея се поставят предварително изпечените крутончета със зехтин, натрошеното сирене и пресен магданоз.

текст: Мария Калайджиева
снимка: foodnetwork.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)