beetroot-soup-with-creme-fraiche-and-chives-12167-1

Зеленчукова крем супа с червено цвекло

25 май 2017

Необходими продукти:
червено цвекло – 2-3 малки глави
картофи – 3 бр.
червена чушка -1 бр.
зелена чушка – 1 бр.
червен салатен лук – 1 глава
морков – 1 бр.
домат – 1 бр.
прясно мляко – 100 мл.
магданоз – 1/2 връзка
масло – 1 с.л.
гъбен бульон – 1 бр.
черен пипер
сол

Още по темата: Салата с рукола, сьомга и червено цвекло

Начин на приготвяне:
Сложете вода в тенджера да заври. През това време обелете цвеклото, моркова и лука. Нарежете ги на парчета, заедно с чушките, който предварително сте почистили от семето и дръжките. Сипете ги във врящата вода и варете до омекване. Натрошете бульона и добавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Когато се сварят, сложете нарязания на дребно домат и няколко стръка магданоз. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Варете още около 10 мин. Отстранете от огъня. Излейте половината от супения бульон. Зеленчуците трябва да останат покрити с него и още около 2 пръста отгоре. Добавете маслото и разбъркайте. Не се притеснявайте, че ще изплуват бели кръгчета от маслото на повърхността. Пасирайте до гладко. Сипете млякото и отново пасирайте, за да се поеме от супата. Върнете на котлона за още 5 мин. Сервирайте гореща и поръсете със ситно нарязан магданоз и крутони.

текст: Ирина Андреева
снимка: delicious.com.au

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)