cheese-bites-minestrone-pesto-091

Зеленчукова супа с прясно песто по италиански

14 ноември 2018

Необходими продукти:

За супата:
2 супени лъжици зехтин
1 средна глава лук, нарязан
2-3 стръка целина, нарязани
2 моркова, нарязани
300 грама зелен боб, нарязан на много ситно
1 тиквичка нарязана
само розичките на 1/2 глава карфиол, нарязани на много ситно
1 домат, накълцан
4 скилидки чесън, накълцани
1 чаена лъжичка суха мащерка или 2 супени лъжици прясна мащерка
2 кубчета бульон, растителен
1 супена лъжица магданоз, нарязан
прясно смлян черен пипер и сол
100 грама пармезан
8 чаши вода

За пестото:
4 скилидки чесън
4 супени лъжици зехтин
10 стръка босилек, листата
сол

cheese-bites-minestrone-pesto-122-e1336156691142

Зеленчуковата супа с прясно песто по италиански е много вкусна

Вижте още: Песто от броколи

Начин на приготвяне:
Нужна ви е дълбока тенджера за супа. Всички продукти, заедно със зехтина, се поставят в нея, заливат се с с водата, подправят се със сол и прясно смлян черен пипер и се оставят да врат до готовност. През това време се приготвя пестото. В хаванче се счукват листата босилек заедно със скилидките чесън до пюре. Прибавя се зехтинът и отново се счуква, разбърква се добре. Подправя се със сол на вкус. Пестото е готово. Добавeте го към супата и я сервирайте, като я поръсете с малко пармезан преди това.

снимка: diplomatickitchen.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)