
Необходими продукти:
2 гл. лук
150 гр. жито
200 гр. гъби
150 гр. грах
500 гр. моркови
1 стрък праз
1 глава целина
100 гр. масло
2 кубчета зеленчуков бульон
1/2 ч. л. индийско орехче
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Житото се накисва за една нощ в 500 ml вода. Лукът се нарязва на ситно, а останалите зеленчуци – на ивици. Всички зеленчуци се задушават в маслото в тенджера. Кубчетата бульон се разтварят в 800 ml вода. Бульонът се добавя към зеленчуците, заедно с житото и се подправя със сол, чер пипер и индийско орехче. Вари се около 15 мин., след което се добавят тънко нарязаните гъби и грахът. Вари се още 10 мин. Сервира се поръсена със ситно нарязан магданоз.
снимка: vegan50plus.wordpress.com
Още по темата
-
Зеленчукова крем супа с елда
In TASTEНеобходими продукти: 2 картофа 1 морков 2 стръка целина 1 малка тиквичка 6-7 розички броколи ...
-
Перуанска супа със скариди
In TASTEПеруанска скаридена супа (Chupe де Camarones) е нашето предложение за обяд днес. Дори и да не ...
-
Най-старото кафе на света
In TASTEНай-старото кафе на света идва от… Етиопия, където дори си имат традиционна кафейна церемония. Церемониите ...
-
Люти шоколадови трюфели
In TASTEНеобходими продукти: 150 г млечен шоколад 100 мл течна сметана ½ ч.л. канела 1-2 щипки ...
Остави своя коментар през Facebook