gemc3bcseeintopf

Зеленчукова яхния по немски

28 март 2015

Необходими продукти:
2 гл. лук
150 гр. жито
200 гр. гъби
150 гр. грах
500 гр. моркови
1 стрък праз
1 глава целина
100 гр. масло
2 кубчета зеленчуков бульон
1/2 ч. л. индийско орехче
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Житото се накисва за една нощ в 500 ml вода. Лукът се нарязва на ситно, а останалите зеленчуци – на ивици. Всички зеленчуци се задушават в маслото в тенджера. Кубчетата бульон се разтварят в 800 ml вода. Бульонът се добавя към зеленчуците, заедно с житото и се подправя със сол, чер пипер и индийско орехче. Вари се около 15 мин., след което се добавят тънко нарязаните гъби и грахът. Вари се още 10 мин. Сервира се поръсена със ситно нарязан магданоз.

снимка: vegan50plus.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)