Sos-guacamole-pate-crema-de-avocado-2

Зеленчуков пастет от авокадо и чесън

18 юни 2018

Необходими продукти:
авокадо – 1 бр.
червени пиперки – 1/3 бр.
тиквички – 1/3бр., малка
чери домати – 1 бр.
яйца – 1 бр.
пресен чесън – 1 стрък, бялата част
заквасена сметана – 2 с.л.
майонеза – 1 с.л.
сусамов тахан – 1 ч.л.
тиквени семки – 40 г
лимонов сок – 1 с.л.
сусамово олио – 1 с.л.
черен пипер
сол

Вижте още: Яйца в авокадо

Начин на приготвяне:
Обелваме меко авокадо и го блендираме със сметаната, майонезата, жълтъка, тахана, сусамовото олио и лимоновия сок. Овкусяваме със сол и черен пипер. Тиквените семки запичаме леко в сух тефлонов тиган. Разполовяваме домата и отстраняваме семенната част. В купа нарязваме на много ситни зарчета тиквичката, пиперката, белтъка от твърдо свареното яйце и чери домата. Прибавяме и ситно нарязания стрък от чесъна. Към зеленчуците прибавяме авокадовата млечна паста и тиквените семки. Разбъркваме добре всички съставки. Поднасяме добре охладен върху филийка пълнозърнест хляб.

текст: Севдалина Ирикова
снимка: cristinaparus.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)