IMG_5435

Зеленчуците се превръщат в бисквити

21 април 2015

Един от най-големите проблеми на съвременното общество е именно храната. Макар тя да е по-достъпна от всякога, съдържаните в нея вредни вещества единствено вредят на човешкия организъм. Ето защо ние приемаме с наистина смесени чувства следващата новина.

В Обединеното кралство на пазара излиза „революционен“ продукт, който обещава да помогне на всички, които нямат време, желание или възможност да консумират достатъчно разнообразни зеленчуци. Компанията „Кардок“ пуска зеленчуци, под формата на бисквити. Те ще са достъпни във веригата магазини „Уейтроуз“ и ще се предлагат в три разновидности – с червено цвекло и чесън; със спанак и целина; и с чушки, чесън и джинджифил.

Според британските диетолози , тази нова храна е изключително полезна и прекрасно допълнение към дневното ни меню. Идеята за бисквитите е на 57-годишната Али Томас от Уелс. Тя не използва никакви изкуствени овкусители в продукцията си, а за тази цел разчита на естествените свойства на зеленчуците, като последните са в необичайно висока пропорция в тестото. А това би трябвало да прави бисквитите много здравословни. Цената на 24 крекера ще е 2,19 британски лири.

Не можем да кажем със сигурност какви са вкусовите и хранителните стойности на бисквитите, но знаем, че за вашето тяло няма нищо по-добро от естествените храни в естествения им вид. Заместителите със сигурност не могат да ви дадат това, което ще получите от чистите зеленчуци.

текст: Елена Михайлова
снимки: choosingraw.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)