c05f9074aeb4f8f34692ccce27461440

Зеленчуци на грил

29 ноември 2017

Необходими продукти:

2 патладжана
2 тиквички
5 чушки
2-3 големи глави лук
2 моркова
по желание няколко гъби
За маринатата:
1/2 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
1/2 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка изсушена мащерка
2 стрити скилидки чесън
сокът на 2 лимона
120 г мед
Начин на приготвяне:

Тиквичките се измиват добре, нарязват се на кубчета и се запържват в маслото и зехтина. Измийте зеленчуците. Тиквичките нарежете на ленти, а чушките на две половинки, морковите на дълги и тънки ивици, патладжаните на големи кръгчета с дебелина около 1,5 см, лука също на дебели шайби. Загрейте добре грил тигана и наредете зеленчуците.
След като са готови от едната страна може да ги обърнете и да ги намажете с маринатата. Така ги обръщайте няколко пъти и всеки път от всяка страна ги намазвайте. Има по-лесен вариант, в който вече изпечените зеленчуци се поставят в тенджера и се заливат с маринатата.

Снимка:iStock


 

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)