62374871_196639967883242_1272709804644630528_n

Зелен боб с лек доматен дресинг и чили

10 юни 2019

Рецептата е много лесна и бърза за приготвяне, а резултата – уверяваме ви, много вкусен!

62425020_2280502785533897_7722864326540787712_n

Зелен боб с лек доматен дресинг и чили

Необходими проодукти:
500 г. зелен боб
1-2 домата
1 глава чесън
магданоз, копър
зехтин, сол, вегета
червени чили чушки

62256842_455873695198616_132773601081294848_n

Зелен боб с лек доматен дресинг и чили

Очистете зеления боб и го нарежете на парченца. Поставете в дълбока тенджена в подсолена вода да се блашира.
В дълбок тиган сложете зехтина и задушете в него няколко нарязани на дребно скилидки чесън и вегета. Чесънът се добавя на две части – веднъж в задушаването и още веднъж – на края, след топлинната обработка за повече вкус и аромат. Добавете обелените и нарязани на дребно домати. Задушете за 4-6 минути. Когато бобът е готов – сложете го в тигана със зехтина след отцеждане. Обръщаме ви внимание на това, че зеления боб можете да сварите по предпочитание – повече или по-малко. На нас ни допада по-свеж и леко хрупкав.

Поръсете със ситно нарязан магданоз и задушете за още 5 минути. Накрая добавете чесъна и поднесете със свеж копър и люти чушки.
Много е вкусен този боб! Опитайте и вие!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)