Земенският манастир с почетна награда от строителните Оскари

Земенският манастир с почетна награда от строителните Оскари

25 ноември 2014

Специална награда за опазване на архитектурни резервати ще получи община Земен и фирма ИСГ Аспекти, инвестирала в опазването и възстановяването на комплекса в уникалния Земенски манастир на тазгодишната церемония за строителните Оскари – VIP Property Awards 2014 в сряда в хотел Кемпински.

Земенският манастир с почетна награда от строителните Оскари
Църквата е известна със стенописите си от 1354 г. По строеж и живопис е сходна с Боянската църква. В двора на Земенския манастир е открит голям некропол от ХІІІ-ХVІІ в. Недалеч от него се намират останките на известната българска крепост Землънград.

IMG_4689
Земенският манастир е съхранил ценностните си характеристики като реликва на Българската история. Местоположението му в Община Земен е предопределило с присъствието си градоустройственото развитие и на самия град. Общинското ръководство с ясното съзнание и желание за съхранение, развитие и осигуряване на туристическа инфраструктура, обезпечаваща огромния поток на посетители реализира поредица от мероприятия в това число и усвояване на средства от Европейски оперативни програми. Така също множество инвестиции на Общината за популяризиране у нас и в чужбина, медийни изяви, книги и брошури и не на последно място, филмът „Знакът на Българина”, заснет в манастира.

IMG_4749
Балканските страни за първи път се включиха в номинациите за годишните награди VIP Property AWARDS 2014. Специално за церемонията у нас идва председателят на Стопанската камара на Македония г-н Бранко Азески.

Конкурсът е организиран за четвърта поредна година от агенция ВИП Комюникейшън.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)