Земята, както не сте я виждали никога досега (видео)

Земята, както не сте я виждали никога досега (видео)

31 януари 2015

Съществуват редица снимки и филми на нашата планета и уникалните й гледки от високо. С развитието на съвременните технологии обаче, възможността да погледнем Земята от един по-различен ъгъл наистина придоби нови измерения.

Уникалните мини камери – роботи тип хеликоптер – дроновете , които летят на сравнително ниска височина и могат да заснемат видео в реално време, отдавна са познати на професионалните снимачни екипи при отразяването на концерти и масови прояви. Все повече аматьори-ентусиасти обаче ги използват за заснемането на наистина уникални гледки.

Именно такъв е Raymond Fogarty, който с помощта на своя дрон е заснел невероятни гледки от крайбрежието на Ирландия, на които може да се насладите и вие във видеото по-долу.

Това не е първият подобен проект на Fogarty. Преди няколко месеца той се прочу със заснемането на ирландския град Корк и нестандартния поглед към забележителностите му, който предложи. Видеото му бе гледано от над 25 000 YouTube потребители, а местни агенции повдигнаха въпроса дали трябва да се притежава специален лиценз за управляване на подобни машини.

текст: Елена Михайлова
снимка: icwtravelphotographyblog.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)