chapelle-e1329315083769

„Земята се смее с цветята“ by David LaChapelle

05 април 2015

В днешния ден на ЦВЕТЯТА, бихме искали да ви припомним един изключителен проект на Fred Torres и безапелационния ни любимец David LaChapelle  - „Земята се смее с цветята“!

David_LaChapelle_Flower_TheLovers

Разгледайте тази серия от десет мащабни фотографии, сътворени от обектива на Давид Льошапел.Примиерата на тези кадри е в музея Kestnergesellschaft в Хановер през 2014 година. А после…те обикалят целия свят!
Представенd в Съединените щати, в New York, експозицията предизвиква редица мнения и коментари за интересния микс между  съвременна потребителска  култура и класиката на цветния натюрморт.

chapelle2-e1329315148556

David_LaChapelle_Flower_Springtime

В „Земята се смее с цветята “ David LaChapelle присвоява изказа на  традиционния бароков натюрморт, за да се изследва съвременната суета, фетишите на нашето време, преходността на земните и временни притежания на фона на вечната и цветна красота.

David_LaChapelle_Flower_EarlyFall1

 

„Очакванията“ на натюрморта са допълнени чрез включването на символичните предмети като плодове, цветя и черепи, но също така допълнени за контраст с вкарване на битови предмети, като например мобилни телефони, фасове, балони, кукли Барби,  ледена чаша кафе на Старбък…

David_LaChapelle_Flowers_WiltingGossip

Класиката и цветната красота, противопоставени на съвременната потребителска култура…

Красиво е! Или казано по друг начин: David LaChapelle!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)