Зигфрид & Ерик Трюфаз с концерт на 20-ия София Филм Фест

02 февруари 2016

Ерик Трюфаз и Зигфрид пристигат като специални гости в тазгодишното издание на София Филм Фест. Зигфрид е един от символите на София Филм Фест, след като на него са показвани всичките му филми. Зиг е правил в София концерти, изложба, беше член на международното жури, дори снима част от филма си „Киногама” в околностите на града. Той е роден във Франция през 1973 г.

Автор е на оригиналната музика за няколко европейски и руски продукции. Неговият дебютен късометражен филм „La Faim” (1996) е показан на кинофестивала в Кан, а първият му игрален филм „Луиз (Втори дубъл)” (1998) беше включен в програмата на София Филм Фест и има световно разпространение. През 2003 година той заснема втория си игрален филм „Санса” (2003), удостоен с Наградата на Младото жури на Фландърския фестивал и участник в конкурсната програма на София Филм Фест 2004. Филмите му „Киногама” и „Детски истории” са показани с успех на София Филм Фест.

Zig & Artis Orubs_drums

Иноваторът Ерик Трюфаз пък е определян от музикалната критика като „новия Майлс Дейвис”. Той е роден в музикално семейство, баща му е саксофонист в джаз-бенд. Едва 8-годишен, Ерик вече се опитва да свири на инструмента на баща си, а на 13 години сформира първата си група, с която се опитват да творят рок-музика. На 16 години Трюфаз чува Майлс Дейвис и това завинаги променя живота му – записва се да учи музика в Консерваторията в Шамбери, свири с бразилската група „Cruseiro do sul”, изнася концерти в САЩ. През 1990 създава групата си „Erik Truffaz Quartet”, с която печелят награди, обикалят фестивали и се вливат в хип-хоп културата.

В периода 1998-2006 година Ерик Трюфаз издава 12 албума за лейбъла „Blue Note”, като четири от тях са на „Erik Truffaz Quartet”. Междувременно, през 2001 Ерик създава нова формация „Ladyland” – част от албумите са създадени и записани заедно с тях. През цялата си кариера, Ерик Трюфаз не спира да експериментира и да свири в съвместни проекти с различни музиканти. Един от партньорите му е Зигфрид, с когото ще творят заедно музика в София през март.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)