Воля за спорт

Златният медалист Богомил Яковчев стартира „Воля за спорт“ в Алфатар и Тутракан

01 септември 2017

Многократният шампион по плуване, който счупи 30-годишен рекорд, Богомил Яковчев ще открие новият сезон на националната кампания „Воля за спорт” за хора в неравностойно положение. Той ще стимулира участниците в различните дисциплини, а накрая ще връчи купите и медалите. На 1-ви септември спортните състезания ще се проведат в град Алфатар, а на 2-ри в Тутракан.

Над 200 състезатели са потвърдили участие. Те ще се борят в дисциплините – тенис на маса, канадска борба, бадминтон, шах, табла, дартс и други. За доброто настроение на гостите ще се грижат Искрен Пецов, Бриана и Веси Маринчева. Кампанията, която се провежда под патронажа на Бойко Борисов и министър Красен Кралев, до сега се състоя в градовете Бургас, Стара Загора, Своге, Созопол, Хасково, Харманли, Тутракан, Ивайловград и други.

Воля за спорт

„Хората с увреждания с нетърпение чакаха да продължат състезанията. Много известни спортисти също ще подкрепят инициативата през новия сезон.” съобщиха инициаторите от Балканска интернет медийна Асоциация и Държавната агенция за хората с увреждания. С подаръци за децата в неравностойно положение помагат Харибо и Профи Трейд.

Досега своята подкрепа оказаха състезател №1 на България за 2015 г. Габриела Петрова, олимпийският шампион Стефан Ботев, световният шампион на скок дължина за хора с увреждания Михаил Христов, състезателката по конен спорт Йонка Максимова, шампионът по джудо Иван Гечев, волейболният президен Петър Узунов, футболистите Христо Йовов и Радостин Кишишев и много други, които протягат ръка и дават кураж на хората с увреждания да продължат да спортуват.

Воля за спорт

Медийно партньорство оказват Нова тв, Eurocom Tv, телевизия In Life и inlife.bg. kmeta.bg, dariknews, netinfo, dartsnews.bg, Bnews, Blife, списание В2В, pik.bg, sofianews.info, temida.tv, blitz.bg, investbuild.eu, no-comment.bg, gong.bg, yep.bg, vesti.bg, inlife.bg, в-к 19 минути, в-к Стандарт, Търговски вестник, ХайЛайф и много други медии, които чувстват съпричастност.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)