91WZou8QIzL._SL1500_

Знаменитите корици на Playboy

09 април 2015

Американският издател, основател и главен творчески директор на Playboy Enterprises Хю Марстън Хефнър е роден на 9 април 1926 г. в Чикаго, щата Илинойс в семейството на фермери от Небраска. След като завършва гимназия, се записва в Университета на Илинойс. По време на следването си изкарва 152 точки на тест за интелигентност, което го причислява към графата на гениите. Въпреки това преподавателите му са на мнение, че е “апатичен студент”. Твърди, че е загубил девствеността си на 22 години. Женил се е два пъти и има четири деца – едно момиче и три момчета.Работил е за кратко в списание “Ескуайър”, но го напуска през 1952 г., тъй като му отказват исканото 5-доларово увеличение на заплатата. На следващата година създава “Плейбой” с пари, събрани от 45 души, сред които е и неговата майка. Първият брой на “Плейбой излиза през декември 1953 г. с фотосесия на Мерилин Монро. От него са изкупени 50 хиляди бройки. През 1971 г. списанието вече излиза в 7-милионен тираж. 

Днес, на рождения му ден, искаме да ви припомним най-знаменитите корици на култово списание.

Дори създателят на списанието Хю Хефнър не е мислел, че „детето“ му ще бъде толкова дълголетно. Снимката на първата корица (тази с Мерилин Монро) не е била предвидена за публикуване. Всъщност актрисата е смятала, че позира за календар, който се казва „Плейбой“. По-късно Хефнър купува правата за изображението и ето я първата и най-известна корица. Това се случва през декември 1953 г. и излизането на този първи брой се превръща в грандиозен успех. През годините на неговата корица са се появявали най-известните и най-красивите жени по света – Мадона, Ракел Уелч, Бо Дерек, Синди Крофорд, Елен Макферсън, Шарън Стоун, Клаудия Шифер, Ким Бейсинджър, Чарлийз Терон и още много други. Всички те се помнят и до днес. А за да ознаменува своя 60-ти рожден ден Playboy покани легендарната модна икона Кейт Мос – брой на изданието, който вече се превърна в библиографска ценност.
Любопитна подробност е, че противно на общоприетото схващане, списанието не е само за мъже – около 40 % от читателите и купувачите му са представителки на нежния пол.

marilyn-monroe-1953

1108

Celeb Playboy Covers

bond-girl-nong-bong-kim-basinger-nam-tinh-o-tuoi-60

drewbarrymo_17

elle3n-1-web

lohan11f-1-web

madonna-playboy-cover

Photo of Wilma Doesnt Covers Playboy Magazine April 2012 Issue

playboy-8-august-2013

slide_200650_534478_free

Slide-6-playboy-greatest-covers

Kate Moss in Playboy
снимки: Playboy

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)