Марк Зукербърг

Зукербърг се пообърка: Не трябва да има милиардери, вредни са за света

13 октомври 2019

Това, ако не звучи парадоксално, не знаем кое – един от най-богатите хора в света, Марк Зукербърг, се изказа негативно за… хората с неограничени финансови възможности. Всичко щеше да е ок, ако самият той не притежаваше състояние в размер на близо 70 милиарда долара, благодарение на собствеността си над най-популярната социална мрежа в света Facebook.

Изявлението му беше направено по време на Q & A сесия (въпроси и отговори) със служители на неговата компания.

Марк Зукербърг

„Мисля, че ако правиш нещо хубаво, трябва да бъдеш възнаграден, но според мен част от богатството, което може да бъде акумулирано, е неприемливо“ – посочва той по време на сесията и добавя – „Не знам дали имам точна представа за прага на богатството, което някой трябва да притежава, но от едно ниво нататък никой не заслужава да има чак толкова много пари.“

Самият Зукербърг се превърна в  най-младия милиардер в света още по време на първите по-значими рискови инвестиции в началния етап от развитието на Facebook. Днес създадената от него компания струва стотици милиарди и усилено придобива други IT компании като Instagram, WhatsApp и т.н. Дали обаче отговорът му е само поза или наистина мисли така.. уви, можем само да гадаем.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)