991-ratio-mark-zukyrbyrg

Зукърбърг идва лично в Европа за среща с комисари в критичен момент

17 февруари 2020

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг ще се срещне с ръководителите на Европейския съюз (ЕС) в областта на цифровите технологии и дигиталната индустрия на 17 февруари, предава Reuters, позовавайки се на служители в Брюксел.
Новината идва в момент, когато се очаква двама от еврокомисарите да представят конкретни предложения за това как Европа да отговори на конкурентите от САЩ и Китай.
Зукърбърг ще се срещне именно с еврокомисаря по въпросите на конкуренцията и цифровите технологии Маргрет Вестагер и този по вътрешния пазар Тиери Бретон. В допълнение, предстои му разговор и с правосъдния еврокомисар Вера Йоурова.
„Следващата седмица Марк Зукърбърг ще пътува до Европа, за да участва в Мюнхенската конференция за сигурност и да се срещне с европейските лидери в Брюксел, за да обсъди рамка за нови правила и регламент за интернет“, се казва в прессъобщение на Facebook.
Вестагер и Бретон ще обявят на 19 февруари предложения за създаване на единен европейски пазар на данни, с цел да бъде оспорена доминацията на американските технологични гиганти като Facebook, Google и Amazon. Те ще обявят и правила за използването на изкуствен интелект, за които след това ще бъде потърсена обратна връзка.
Facebook вече е в полезрението на Вестагер заради методите си за използването на лични данни, генерирани от компанията през годините. Гигантът си навлече гнева на регулаторите заради неправомерното им събиране, продажба и употреба.
За последно Зукърбърг бе в Брюксел през 2018 г., когато той се срещна с европейските лидери, за да отговори на въпросите им относно изтичането на данните на 2.7 млн. европейски потребители при инцидента с Cambridge Analytica.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)