fixed

Зулул с фъстъци и джинджифил по тайландски

01 юли 2017

Днес ви представяме една свежа рецепта с екзотичен тайландски привкус. Тя е вегетарианска  и определено е много вкусна. Студеното предястие е пълно с вкусове и азиатски усещания.  Тайландският стил идва от мангото и богатството от вкусове на фъстъците и джинджифила. Фъстъчено масло навлиза все повече в кулинарията и може да бъде намерено в супермаркетите, особено на щандовете с азиатски продукти.

zoodles

Съставки за зулула:

4 тиквички;
3 моркови, настъргани на дълги ленти
1 манго
5 супени лъжици нарязан кориандър

За тайландския сос:

1 супена лъжица млян джинджифил
4 супени лъжици зехтин
4 супени лъжици бял оцет
1 супена лъжица соев сос
1 супена лъжица мед
1 чаена лъжичка кафява захар
счукан  чесън, сол, чили
1 чаена лъжичка сусамово масло

За соса от фъстъци и джинджифил:
2 супени лъжици млян джинджифил
130 гр. гладко фъстъчено масло (1/2 чаша)
2 супени лъжици мед
4 супени лъжици сусамово масло
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици вода
2 супени лъжици бял оцет

zoodles3

За да направите зулула, използвайте спирализатор от машината ви за рязане, или спесифично ренде, така, че морковите и тиквичките да станат на дълги тънки ленти. Мангото също. Отделете тиквичките – те са основата на ястието. В отделен съд разбъркайте морковите, мангото и кориандъра.
За да направите тайландски стил дресинг, просто поставете всички съставки в буркан с капак. Затворете го и разклатете, докато се получи еднородна смес и се разбие добре.
За фъстъчено-джинджифиловия  сос – поставете всички съставки в пасатора и смесвайте, докато стане гладка смес.

Това ястие се приготвя и сервира веднага – не забравяйте това. Поставете настърганите тиквички в чинията, в която ще сервирате студеното предястие. Добавете отгоре пасирания сос от фъстъци и джинджифил. Завършете ястието, като поставите  морковите с манго и кориандър. Тайландския сос добавяйте колкото ви е вкусно.
Хапвайте веднага и се наслаждавайте на здравословната и екзотична храна !

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)