Hristo_Ivanov

Иванов: Може да има и отстраняване от длъжност заради „Червеи“

13 февруари 2015

При даване на разрешенията има доста смущаващи неща – липса на мотиви за издаване на разрешенията, продължаване на срокове. Констатацията на Бюрото, които бяха съобщени от Бойко Рашков са смущаващи.

Това каза пред бТВ министърът на правосъдието Христо Иванов. В ефира на медията министърът говори за разработката „Червеи“, апартамента на Себрие Сапунджиева и подкрепата си за Лозан Панов, след като вече е издаден указ на президента за назначаването му за председател на ВКС.

Иванов подчерта, че ако има основания за търсене на съдебна отговорност за начина, по който са издавани тези решения за СРС-та, това трябва да се случи. Затова с Рашков са се разбрали да снеме грифът „секретно“ от тази част от информацията, която посочва как са издавани разрешителните за СРС. „По закон председателят на СГС издава тези разрешения. Изглежда става дума за Владимира Янева. Нека не прибързваме с имена, но е сигурно, че ако се намерят нарушения, ще има дисциплинарни наказания, може да има и отстраняване. Нека изчакаме да приключи проверката“, каза Иванов.

Той не разбрал за какво е била акцията „Червеи“. „Това, което аз виждам, че няма яснота защо се е случила цялата тази галимация. Няма връзка между протестите и подслушването“, каза министърът.

Разработката, която е послужила за основание да се изискат тези СРС-та е в прокуратурата. Очаква се прокуратурата да не проявява толерантност към подобни нарушения, коментира правосъдният министър.

За председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, срещу когото Иванов направи не едно изказване по време на процедурата за избора му, в интервюто каза, че всичко това остава в миналото. От тук нататък обещавам да подкрепя Панов в изпълнение на неговите ангажименти, които обяви, каза министърът. Освен Себрие Сапунджиева има още трима, които обитават неправомерно жилища. Става дума за две бивши членки на предишния ВСС, коментира още правосъдният министър. /БГНЕС

снимка: clubz.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)