Иван Гарелов

Иван Гарелов представи новата си книга „Ще ни побъркат“

08 юни 2017

На 7 юни в зала „Лаура” на Националния дворец на културата се състоя премиерата на новата книга на изтъкнатия български журналист Иван Гарелов: „Ще ни побъркат. Вторият живот на написаното”, на издателство „Сиела”. Изданието съдържа най-знаковите статии и коментари на дойаена на българската публицистика, публикувани в редица български периодични издания от 1989 г. до края на 2016 г.

Снимка: Антон Хариев, In Life

Снимка: Антон Хариев, In Life

Сред темите в „Ще ни побъркат. Вторият живот на написаното” са новата Студена война, бежанците, кризата в Гърция, войните в Близкия изток, политическите игри в България през годините, възхода на популизма и национализма, терористичните атентати в Европа и в България, съдебната система, кризата в дясното и свободата на словото в медиите.

В някои от своите статии Иван Гарелов прави точни прогнози за случилите се по-късно събития и за ставащото в момента в България.Изданието съдържа богат снимков материал – от архива на БНТ, както и от личния архив на Иван Гарелов. Снимките проследяват дългогодишната му кариера като репортер и водещ, както и историческите му срещи с ключови личности като Ясер Арафат, Ориана Фалачи и редица български президенти и премиери. В книгата са публикувани също шаржове и карикатури от Ивайло Нинов и Валентин Ангелов.

Още две знакови имена за родната журналистика - Елена Йончева и Велислава Дърева/снимка: Антон Хариев, In Life

Още две знакови имена за родната журналистика – Елена Йончева и Велислава Дърева/снимка: Антон Хариев, In Life

За „Ще ни побъркат. Вторият живот на написаното“ Гарелов  подчертава: „Това не е обективна и систематизирана версия на историята на прехода в България. Това е моята версия на историята на прехода. И дори по-точно – моите преживявания на събитията от тези години. Днес вероятно бих ги погледнал с други очи. Но няма да поправям нищо. Няма и да ги обяснявам. По текста ще разберете кое време, кои събития и процеси и кои личности коментирам.“

Иван Гарелов

Снимка: Антон Хариев, In Life

Очаквайте разширен репортаж от събитието – само по In Life TV!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)