ivet-lalova_B

Ивет Лалова за финала: Ще бягам с цялата си любов и ще оставя сърцето си на пистата

17 август 2016

Българската топ атлетка Ивет Лалова заяви, че вече е изпълнила целта си на Олимпиадата в Рио, но ще бяга във финала на 200 метра с цялото си сърце.

Тя се класира за втори път след 2004-та година на финал на Игрите, като в Атина завърши на пето място. Ивет влезе във финала със седмо време.

„Аз вече изпълних моята цел, тя бе влизане във финала. Говорим за един от най-трудните спортове, не случайно е и от най-гледаните. Спринтът на 200 метра е почти толкова труден, колкото и този на 100. Целта вече е постигната и съм много щастлива“, заяви Ивет в ефира на Нова телевизия, за „Здравей, България“.

„Ако искате да кажа, че отивам и ще взема медал, това е изключително трудно,“ коментира тя за очакванията си от утрешния финал. „Ще бягам с цялата си любов и ще оставя сърцето си на пистата, пък каквото Бог покаже.“

„Насочих цялата си подготовка към 200 метра, спринтът на 100 метра се разви толкова много, че по едно време се чудех дали тези жени са живи същества. Сега с резултатите от преди години, си извън играта още в сериите. Затова много спринтьорки се насочиха съм дисциплината 200 метра, и аз намерих своето място там. Много е трудно да се подготвят и двете спринтови дисциплини, отстрани изглеждат леки бяганията, но на нас ни коства много. Трябваше да поема този риск,“ допълни Ивет Лалова.

Финалното бягане на 200 метра е на 18 август от 4:30 часа.

снимка: red-carpet.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)