15-10

Ивет Лалова: Оставам, защото мога да бягам още по-бързо

29 август 2016

Звездата на леката ни атлетика Ивет Лалова изненада мнозина с решението си да не слага край на славната си спортна кариера. 32-годишната спринтьорка се чувства в страхотна форма след финала на 200 метра в Рио и дори намекна, че може да остане до Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

„Много често ме питат защо сега след Олимпиадата в Рио няма да сложа край на своята кариера. Аз смятам, че мога още да дам от себе си, още мога да изстискам, още да се усъвършенствам и да бягам още по-бързо“, заяви тя и добави: „Смятам, че човек трябва да прави нещо, докато то му носи удоволствие и го прави щастлив“.

„Плаках преди финала на Олимпиадата, тъй като за мен беше важно влизането във финала. Плаках, защото за мен Олимпиадата в Рио беше много емоционална. Непосредствено преди това имах една малка контузия“, каза още Ивет Лалова.

„Научих с годините, че не може спортът да е целият ти живот, защото е много изтощително и много болезнено. Трябва човек да има и други интереси“, добави тя.

„Не всички пият препарати, аз не пия препарати и затова не следя листите със забранени вещества. Спортът и допингът не вървят ръка за ръка и съжалявам, че много хора мислят и често казват: „Те са по-добри от нас, защото взимат някакви неща“, категорична беше Ивет Лалова.

снимка: theplace2.ru

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)