Game Of Thrones

Идват нови 3 сезона на Game of Thrones

15 август 2015

Когато през пролетта на 2011 година, дебютният сезон на Game of Thrones е потеглил в мрежата на HBO, едва ли създателите му са подозирали какъв колосален успех ще има той – не само сред критиците, но и сред широката публика по цял свят. Четири години по-късно, пет сезона вече са факт, шестият се заснема в момента, а вече е официално, че се очакват и поне още три от хитовата фентъзи сага.

Лично програмният директор на НВО Майкъл Ломбардо разкри новината, като загатна, че с подобна гледаемост Game of Thrones има потенциал за още много епизоди, още повече, че продуцентите разполагат с „огромно количество сюжетен материал“, дори и да се направи сериал, който да е „предистория на настоящата“.

Питър Динклидж със спечеления "Златен глобус".

Питър Динклидж със спечеления „Златен глобус“.

Факт е, че мащабната продукция прави чудеса сред аудиторията и е с колосален рейтинг от различно измерение – до настоящия момент Game of Thrones вече е най-гледаният сериал в цялата история на HBO със средна гледаемост от 20 милиона зрители по света.

Не по-различно е и положението откъм различните награди – сагата е номинирана за общо 237 приза през годините, като е спечелила 116 от тях, сред които можем да откроим „Златен глобус“ за Питър Дънклидж (Тирион Ланистър) през 2012 г. и множество отличия „Еми“.

Game-Of-Thrones

Вероятно бройката ще се повиши наскоро, тъй като сред обявяване на тазгодишните претенденти за „Еми“, сериалът получи още 24 номинации, но както се казва, едва ли това ще изненада някого. За милионите телемани по света пък, само едно има значение и то е април 2016 г., когато очакваме новият сезон на сагата, просто да дойде по-бързо. Познато, нали?!

Снимки: HBO

Текст: Митко Попов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)