DSC_0393

„Идентичност“: Паралелните реалности на Цветомир Петков

12 юни 2016

Националният дворец на културата се превърна в сцена на превъплътените фантазии на младите български дизайнери – завършващите степен „Бакалавър“ специалност „Мода“ на НХА. Те представиха дипломните си проекти с много ентусиазъм, хъс и невероятна енергия под зоркия поглед на ръководителя на проекта Доц. Анна Аврамова и още дузина свои преподаватели, сред които проф. Майа Богданова, проф. д.н. Любомир Стойков, проф. Греди Асса, доц. д-р Мариела Гемишева и други.

Дипломното модно ревю премина под мотото „Паралелни реалности” и представи единадесет паралелни свята на студенти, които имаха за цел да сглобят различни фрагменти от своята въображаема реалност.

In Life, в качеството си на медиен партньор на събитието, стана свидетел на полета на фантазията на младите дизайнери и с удоволствие ще ви направи съпричастни на моменти от него.

Днес ви представяме паралелната реалност на Цветомир Петков чрез колекцията му „Идентичност“.

Концептуалната идея, вложена в колекцията, се явява като форма на комуникация с взаимодействието на символите и показва връзката с идентичността. Именно идентичността се явява като невербален знак, като изпращане на мисли, чувства и послания от древността; препратки към скритата символика на символите и знаците, използвани в българската везба.

Концепцията, използвана в колекцията, сменя местата на цветните орнаменти и те се пренасят върху стилни класически мъжки сака и вечерни рокли. Фолклорните елементи подчертават детайлите и ги превръщат в акцент, който невербално носи своите послания.

Колекцията се състои от 6 мъжки и 6 дамски визии. Силуетите се придържат към изчистената класическа и елегнатна линия. Материалите са естествени, преобладават ленените материи с различна структура, студена вълна и коприна. Цветовата гама акцентира върху тъмно синьото, сивото и различни нюанси на черното. Използваната техника за декорация е автоматизираната машинна бродерия, като разработките са авторски и придържащи се към автентичните образци.

DSC_0377

DSC_0380

DSC_0384

DSC_0385

DSC_0387

DSC_0394

DSC_0395

DSC_0398

DSC_0402

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)