izbori_4

Изборният ден започна спокойно

26 март 2017

Изборният ден навсякъде в страната започна нормално и спокойно, предадоха кореспондентите на БГНЕС. В избирателните списъци има 6 810 336 души, обяви говорителят на ЦИК Камелия Нейкова. До момента няма постъпили сигнали за нарушения. Членовете на СИК трябва да внимават, за да не се пропусне началото на изборния ден, като се има предвид, че преместихме часовниците с час напред, добави още Камелия Нейкова.

Изборният ден в София започна спокойно. В столичното 127 СОУ „Иван Денкоглу” в началото на изборния ден в 7 ч. все още нямаше много хора.

Днес очакваме много повече хора да участват на тези избори. Има много новости по документацията, която трябва да оформяме. Утежняват ни малко работата с тези допълнителни протоколи – кой кога е влязъл, кога е излязъл, малко полицейски истории се получават, заяви председателят на 4-та секция в район Средец Боян Торлаков.

Изборният ден във Варна започна спокойно. На територията на Трети варненски избирателен район секционните избирателни комисии са 641, четири от тях са мобилни за хора с увреждания на територията на район „Приморски” и в общините Провадия и Вълчи дол.

Макар и стрелките на часовника днес да ни будят час по-рано, членовете на секционните комисии в Пловдив в голямата си част се явиха навреме и заеха местата си. Общият им брой за Пловдив е над 4100 души. Не закъсняха и първите, желаещи да гласуват. Днес в Пловдив избирателите могатда гласуват за 20 партии и коалиции в 459 секции по постоянен адрес. 14 секции са разкрити в болници, социални заведения и следствения арест. Пет мобилни секции ще обслужват хората с двигателни проблеми, които са подали молба за гласуване по този начин. Осигурен е и специализиран транспорт за хора с физически проблеми от дома им досекциите и обратно.

Изборният ден в Първи Многомандатен избирателен район-Благоевград започна, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. В Трето училище в Благоевград са разположени 10 секции, едната от тях за хора с увреждания. В 6.30 часа пред 10-те секции се бяха събрали членовете на СИК, първи събраха „кворум” и влязоха членовете на 29-та секция. Това стана в 6.45 часа. Членовете на секционните комисии се увериха, че вратите и урните са запечатени, след което извадиха интегралните бюлетини. Пред секциите бе поставен образец от тях с участващите в изборите партии и коалиции.

Гласуването в Бургас започна нормално. От Районната избирателна комисия съобщиха, че право на глас имат 369 724 души.

68 избирателни секции са образувани на територията на община Разград, в това число една в Дом за стари хора и една в Дом за хора с деменция. В 7 часа избирателните секции отвориха врати и започнаха да приемат първите гласоподаватели.

Изборният ден в днешните предсрочни парламентарни избори в Плевен започна нормално. Право на глас имат 249 305 души.
Тази сутрин изборният ден в предсрочните парламентарни избори започна нормално в Сливенска област. От Районната избирателна комисия съобщиха, че право на глас имат 178 415 души.

Изборният ден в Русенска област започна нормално. Пред някои от секциите още преди 7 часа имаше опашки от по 5-6 души, които чакаха да упражнят правото си на глас. По данни на Районната избирателна комисия до7.30часа не са постъпвали сигнали за нарушения или неотворени секции. Общият брой на секциите в областта е 338, като за община Русе те са 210.

Тази сутрин изборният ден в Шуменско започна нормално. От Районната избирателна комисия съобщиха, че право на глас имат общо 188 157 души.

Изборният ден в Пазарджишка област започна нормално. От Районната избирателна комисия съобщиха, че право на глас в предсрочните парламентарни избори имат общо 247 236 души.

Изборният ден в Пернишка област започна нормално. Право на глас в днешните предсрочни парламентарни избори имат общо 114 817 души.

Право на глас в днешните предсрочни парламентарни избори във Видинска област имат 92 395 души. Те ще гласуват в общо 260 секции.

Право на глас в днешните предсрочни парламентарни избори в област Велико Търново имат общо 219 358 души. Те ще гласуват в 421 избирателни секции.

В Кърджали изборният ден започна нормално.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 7 часа днес секционните помещения и съдържащите се втях материали са предадени на РИК и СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната наизборните секции са ангажирани 2360 полицаи СДВР и жандармеристи, които отговарят за реда и спокойствието в столицата.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР ще работят от 8:30 до 19 часа и ще издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

В изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

снимка: bulgariasega.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)