диета

Избраха най-добрата диета в света

07 януари 2018

Експерти от U.S. News и World Report избраха най-добрата диета от 38 признати в САЩ. За това съобщава сайта на Националния институт за сърцето, белите дробове и кръвта (NHLBI).

Диетата с название DASH (Диетични подходи за прекратяване на хипертония) се състои в снижаване или пълния отказ от сол, продукти с високо съдържание на мазнини и захар. Освен основния ефект – снижаване на кръвното налягане, тази диета помага още да се снижи равнището на холестерола. Според диетолозите, DASH работи по-добре от много лекарствени препарати, използвани при хипертония.

Вижте още: http://inlife.bg/средиземноморската-диета-е-откритие/

Първото място DASH си поделя със средиземноморската диета, която помага да да се намали теглото, да се подобри работата на сърцето и мозъка, да се предотврати развитието на диабета и дори да се избегнат онкологически заболявания.

На трето място е „гъвкавата вегетарианска диета”, чийто привърженици тежат с 15% по-малко от тези, които се хранят с месо, по-малко са склонни към инфаркт, диабет и рак, а също така живеяят средно повече  - с около 3,6 години. Тази система за хранене призовава за отказ от месо, но допуска изключения, ако много ви се иска да похапнето от него.

Превод и редакция: Силвия Аризанова

Снимка: centrodelcorazon.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)