Лоренцо Мароне, „Изкушението да бъдеш щастлив”

„Изкушението да бъдеш щастлив”

08 април 2018

На 13 април се очаква да излезе от печат книгата, написана от Лоренцо Мароне, „Изкушението да бъдеш щастлив”. Тя се подготвя за печат от издателство „Колибри”. Преводът е на Мария Добрева, а автор на корицата е Дамян Дамянов.

Книгата разказва за Чезаре Анунциата е, който е на 77 години и животът му вече не е това, което би искал да бъде. Така и не е успял да обикне истински жена си, отношенията му с дъщеря му Свева са твърде сложни, синът му Данте не смее да му представи спътника си. Тогава той решава, че всичко това не го интересува, пийва по малко винце с приятеля си Марино, среща се с Росана – официално медсестра, в действителност упражняваща най-старата професия. Не си прави илюзии за себе си и се отнася към личността си със здравословна самоирония. Докато не решава да помогне на съседката си Ема, която има тежки семейни проблеми. Това е моментът на прелома, когато Чезаре се вглежда в живота си и в близките си по друг начин, опитвайки се да влезе в мир със света. Чезаре е описан с лек и ненатрапчив хумор, който донякъде препраща към Юнасон и неговия стогодишен старец.

Според издателство „Колибри” книгата е една комедия по италиански, в която Чезаре в най-критичната ситуация от живота си се оказва способен да си каже, че харесва живота такъв, какъвто е.

Авторът – Лоренцо Мароне е роден в Неапол през 1974 г. Завършва право, но е надарен с твърде живо въображение, за да може да се приспособи към адвокатската си кариера и решава да се посвети на писателското поприще.

През 2013 година издателска къща „Лонганези” купува правата на първия му роман – „Изкушението да бъдеш щастлив”. Още преди да бъде издаден в родината си, романът е продаден в Германия и Великобритания.

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: lorenzomarone.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)