32840282_1672933302743297_8446131124060553216_n

Изложба „Между Нирвана и Самсара“

28 май 2018

Предлагаме ви една интересна идея за Деня на детето, а именно екзотична изложба.

Вижте какво обещават организаторите: 

За Деня на детето решихме да ви покажем децата на Изтока – будистки монаси от Катманду и други кадри от Непал и Индия. Те са запечатани от Атанас Куцев по време на пътешествието му там през 2013/2014 и са част от изложбата му „Между Нирвана и Самсара“. Тогава той е доброволец в будистки манастир, където преподава английски език на монасите. И макар те да са като всички останали деца, обичат да тичат и играят, са и много различни – дисциплинирани и почти несвързани с материалното. Радват се да ритат дори спукана топка или просто да се гонят по стълбите.

На 1 юни в Hub-а ще си поговорим за детското в себе си, за безгрижните дни пред блока и какво е да бъдеш щастлив, без да притежаваш много.

За Атанас Куцев (Atanas Kutsev):
Атанас освен фотограф, е и продуцент. Роден е през 1990 година в Пловдив. Завършва журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ през 2013.

Официалното откриване на изложбата ще завърши с късометражния документален филм „Истинско щастие“, който разказва за живота в будистки манастир в покрайнините на Катманду, Непал. Той ще ни срещне с монасите, които учат, молят се и живеят там, с училищния администратор, с директора, с момиче доброволец от България, което преподава английски език на децата и с жената спонсор на манастира от Китай, която е открила целта в живота си. Филмът разкрива различните представи на тези хора за истинско щастие и редицата начини да го постигнеш.

Дата: 1 юни
Час: 19:30 
Място: Hub-а
Вход: СВОБОДЕН

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)