Изпратили сме с 3 милиона по-малко SMS-и за Коледа спрямо 2013 г.

Изпратили сме с 3 милиона по-малко SMS-и за Коледа спрямо 2013 г.

28 декември 2014

Мтел, Теленор и VIVACOM обявиха броя изпратени от абонатите им SMS-и за Коледа, с което се оказва, че числото се е свило с 3 милиона спрямо празника миналата година. За Коледа 2014-а честитките с кратки текстови съобщения са били около 13 милиона.

Интересно е, че според данните на трите компании най-много SMS-и са изпратили клиентите на най-малкия по брой мобилни абонати телеком, VIVACOM – 4.6 милиона. След това са тези на Теленор – с 4.4 милиона, а чак на трето място са абонатите на Мтел с 4 милиона съобщения. И трите оператора засичат в периода 12 часа на 24 декември до 24 часа на 25 декември. Миналата година за Коледа статистиката е била коренно различна – над 6.2 милиона за GLOBUL, 6 милиона за Мтел и около 4.3 милиона от VIVACOM.

Причината за по-ниския интерес към услугата е ясна – чат приложения като Viber, WhatsApp и Messenger предлагат безплатно същата екстра, като комуникацията става през интернет – при 3G или Wi-Fi връзка. А вие написахте ли SMS-и на своите близки и приятели или също използвахте месинджъри?

източник: nixanbal.com
снимка: infosi.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)