Графит

Изрисуваха мащабна фасада в София със специално послание

24 ноември 2019

Огромна природна картина оживя на фасадата на софийска гимназия, по инициатива на шведската марка Fjällräven (Фиелревен). Творбата носи посланието „Природата ви очаква“ (Nature is waiting, на английски) и си поставя за цел да мотивира младежите, а и всички градски жители, да прекарват повече време сред природата.

Шведската компания отново си партнира с популярни градски артисти, за да донесе късче природа в сърцето на града. Мястото е страничната фасада на Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, на пешеходно разстояние от НДК, ясно видима и достъпна от бул. „България“. Графитът, с размери близо 50 кв.м., представя поетичен цветен пейзаж, изобразяващ гледка към полите на планина в края на лятото. Целта е ясна – ежедневно да подсеща учениците, но и всички минаващи по натоварения булевард, че природата ги очаква.

Графит

В картината не случайно се крие и червена лисичка, подобна на тази от емблематичното кръгло лого на марката. От самото си създаване брандът си поставя за цел да вдъхновява хората да прекарват време на открито, да не остават затворени в града. Компанията подкрепя и отговорното отношение към природата чрез редица инициативи, една от които е стартираната тази година Arctic Fox Initiative.

Това е втора подобна кампания за шведския бранд, известен със своята функционална и издръжлива екипировка за живот на открито. През август тази година, три графични произведения, представящи емблематичната раничка Kånken изникнаха в софийския „квАРТал“. Картините, които донесоха цвят и вълнение по софийските улици, отново целяха да събудят желанието на Софиянци да излязат в природата.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)