kadiev

Източиха дебитната карта на Георги Кадиев

20 април 2017

Дебитната карта на бившия депутат Георги Кадиев е била скимирана на банкомат в София, а 4 минути по-късно парите му били източени от банкомат на остров Бали. В 7.15 ч. вчера Кадиев получил съобщение за теглене на суми от дебитната му карта.

„Беше за сума от типа на 107 лева, което не може да стане в България, явно е превалутирана. В първия момент помислих, че е осчетоводяване на някакво старо плащане. След 4 минути последва второ такова. Скимирането означава да се свалят данните от картата и да ги запишат и използват. Аз винаги съм закривал цифрите, когато съм ги въвеждал, но явно това не е гаранция. Има ли електроника, винаги ще има хакери. Единственото решение е да имате две банкови сметки и да прехвърляте от едната в другата, за да не ви изтеглят всичко. Друг вариант явно няма“, заяви пред Нова телевизия лидерът на „Нормална държава“.

Георги Кадиев разкри, че е имало пет тегления от картата му, докато е достигнат дневния лимит на банката, която я обслужва.

„Разговарях и със специалисти от МВР. Оказа се, че това се случва много често. Явно на банкомата, на който е скимирана моята карта, са правени след това и други нерегламентирани тегления“, добави той.

Бившият депутат все пак е получил уверение, че ще му бъдат възстановени парите.

снимка: karolev.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)