Изяществото на Индонезия дойде в София

19 октомври 2017

Индонезия е четвъртата по население държава в света, заемаща огромни територии между Тихия и Индийския океан в Югоизточното полукълбо на Земята. С повече от 17 000 острова, Индонезия е най-големият архипелаг, обитаван от над 300 различни етнически групи, със своите характерни култури и над 700 живи езика. Индонезия е известна още от древността – повече като културна концепция, обединяваща различни региони и хора, отколкото като еднородно цяло.

22424575_1155476421221272_732920987023791775_o

Изяществото на Индонезия дойде в София

Цялата тази екзотика и културно многообразие трудно могат да се поберат  в няколкотостотин квадратни метра предоставени от Националната Художествена Галерия, но опитът да се създаде фестивалът„Чудесата на Индонезия 2017“ истински си заслужава.

TON_5075

Фестивалът „Чудесата на Индонезия 2017“

От началото на октомври до 26-ти ноември 2017-ма Посолството на Република Индонезия, в партньорство с българската Национална Галерия, за първи път запознават жителите и гостите на столицата с културното и историческо наследство на Индонезия.

TON_4968

Изяществото на Индонезия дойде в София

В изложбените зали на Двореца са подредени живопис и скулптури от известни индонезийски автори от колекцията на Националната Галерия на Индонезия, а в Квадрат 500 е разположена селекция от старинен и разнообразен ръчно изработен текстил (батик, икат, сонгкат, тенун), бижута и атрефакти.

TON_5070

Фестивалът „Чудесата на Индонезия 2017“

„Чудесата на Индонезия 2017” популяризира индонезийските изкуства и култура по време, но и отвъд европейския фестивал на изкуствата „Europalia”, чийто фокус тази година е именно невероятната Индонезия.Изложбите се осъществяват благодарение на любезната подкрепа на Националната галерия на Република България, Министерството на образованието и културата на Република Индонезия, Министерството на външните работи и Министерството на туризма на Република Индонезия, Националната Галерия на Индонезия, „Къщата на Очарователния текстил“, Министерството на културата на Република България и със съдействието на спонсори. Генерален спонсор е Националната банка на Индонезия.

репортер: Калина Станева
оператор: Иван Цвятков
постпрдукция: Деян Дяков
фотограф: Антон Хариев

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)