j_Dining-Overall_019-880x660

Изящна еклектика в бяло и злато

16 ноември 2019

Смесването на различни стилове в интериора едва ли е новина. Все повече дизайнерите предпочитат миксирането на течения, които най-широко наричаме еклектика. Но и в нея си има правила. Добрите концепции успяват елегантно да комбинират барокови мебели с модерни елементи или с азитски мотиви, например. Именно в правилното дозиране и тонираното звучене е майсторлъка, казват дизайнерите.

j_Table-Setting-01_019Днес ви представяме последното творение на интериорния дизайнер Алекс Папакристидис, което оределено си засужава да бъде видяно. Основният акцент в дома е бялото в различна игра и докосване с деликатни сиви нюанси. А на този фон бароковият разкош на златните мебели определено е впечетляващ!

j_Console_011

j_Dining-Table-Vertical_035По стените можем да видим фрески с азиатски клони, флорални мотиви и дори жерави. Те са допълнени от вещи и аксесоари в бели и светли тонове. Текстилът в завесите придава театралност на решението, а светлия под още повече разгръща пространствата.

j_Mantle_005

Силен акцент е камината, изработена от мрамор в бяло и наситени багри от нюанси на сивото. Цялата тази бяло-сива симфония не би имала същото звучене без изящните златни барокови конзоли, без кристалните полилеи и столовете в злато.

j_Living02_026

j_Living01_019

Ето, че екектиката може да бъде стилна и усокояваща. Чисто и просто трябва да бъде сътворена с вкус и професионализъм!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)