TFREAK - poster

ИКЕА представя лимитирана колекция плакати на изложба в Пловдив

17 юни 2015

В рамките на Оne Design Week oт 19 до 28 юни ИКЕА представя първото издание на глобалния проект IKEA ART EVENT, посветено на уличното изкуство като най-демократичната изразна форма в изкуството. Изложбата в галерия „Ластици“ ще покаже работите на дванадесет улични артисти от цял свят, които са създадали специални визии по поканата на компанията, oтпечатани в лимитирана бройка в размер 70 х 100 см. Участниците използват различни изразни средства и подходи в работата си, но това, което ги обединява, е отчетливият и характерен за различни точки на планетата стил.

MCITY - poster

IKEA ART EVENT ще можем да видим в галерия Ластици на ул. Христо Дюкмеджиев 6, в Капана от 19 до 28 юни, като официалното представяне на събитието е на 21 юни (неделя) от 16:30 часа. Програмата на събитието включва и демонстрация по ситопечат с участието на българския ъндърграунд лейбъл Brave Moustache, тематични коктейли от Absolut и музика от пловдивския лейбъл Love Vibes. Цялата идея зад проекта защитава мисията на марката да създава демократичен дизайн, който е уникален, но и достъпен за всеки. Екстравагантните визуални решения са съобразени с изискванията за печат върху хартия, като артистите са адаптирали идеите си в по-малък формат, превръщайки ги в акцент в интериора.

SOBEKCIS - poster

Участниците са стрийт артистите ELLE (Сан Франциско, САЩ), Blue (Гьотеборг, Швеция), Нурия Мора (Мадрид, Испания), Koralie and Supakitch (Париж и Ним, Франция), Sobekcis (Белград, Сърбия), Hua Tunan (Фошан, Китай), Jeroen Erosie (Розендаал, Холандия), Tfreak (Сао Паоло, Бразилия), NEVERCREW (Лугано и Белинзона, Швейцария), Еко Нугрохо (Джокякарта, Индонезия), CRASH (Бронкс, Ню Йорк, САЩ), M-city (Гдиния, Полша). Техните плакати ще могат да се видят и закупят в България в лимитиран брой на специалната цена от 20 лв. единствено по време на One Design Week в галерия Ластици в Пловдив и няма да бъдат налични в магазина в София.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)