петя дикова

Илиян Любомиров чакал година и половина Петя Дикова

07 ноември 2018

Поетът Илиян Любомиров, известен и с псевдонима Августин Господинов, проговори за връзката си с тв водещата Петя Дикова. Двойката е заедно от година. Илиян изтъква, че неведнъж е казвал, че всички мои стихотворения са посветени на Петя, просто някои са писани, преди да я срещне.

„Поезията в дните ни е много по-силна от прозата. Пипи просто умее да превърне в дом и четири голи стени“, казва Любомиров в интервю за „24 часа“.

Вижте още: Любов като на филм: Как един от най-богатите хора в света се ожени за българка

Познанството на поета и тв водещата обаче датира по-отдавна. Любомиров разказва, че преди няколко години Захари Карабашлиев го запознава с Пипи, докато писателите чакат в телевизията, за да гостуват в предаването „Преди обед“.

„Тя буквално ми отвя главата. Харесвах я много преди това, но на живо имаше и класата на истинската жена, и чистотата на момичето, и енергията на човек, който искаш да бъде в живота ти.“

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Поетът изпраща след това покана за приятелство във Фейсбук, но нищо не се случва и така година и половина. Двамата се засичат отново на литературна премиера и той успява да си поприказва с нея. След това водещата приема поканата му за приятелство във Фейсбук и той я кани на чай.

 „И наистина пихме чай. После си откраднах целувка, а на втора среща я заведох да варим ракия.“

Там тя пристигнала с 3 кг суджуци и луканки, въпреки че тогава постела, а и по принцип не пиела алкохол. Тогава той разбира, че нещата са сериозни. Илиян успява да впечатли Петя с цепене на дърва и с умението си да сменя гуми. А тя него с човещината си.

„Тя е моят идеал за красота, да, възхищавам се на професионализма и постиженията й, да, готви най-вкусната мусака във Вселената, но всичко това нямаше да има такава тежест, ако не носеше огромно сърце и не беше съхранила душата си.“

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)