20200525-mask-post

Илон Мъск и Граймс промениха името на детето си

25 май 2020

Едва роден, синът на 48-годишния предприемач Илон Маск и 32-годишниата певица Граймс веднага се озова в светлината на прожекторите. Но не толкова фактът на раждането на бебето привлече вниманието на обществеността, а необичайното му име, избрано от родителите му.  Припомняме, че детето на Мъск и Граймс беше кръстено X Æ A-12.
Илон Маск с сыном
Обществото се интересуваше не само от това какво означава това име, но и от това как се произнася. Разбира се, както се очакваше, това не  е толкова просто – нарича се X Ash Hey Twelve. Но се разбра, че двойката е променила името.  В името на истината – промените са  незначителни: сега се казва  X Æ A-Xii.
Граймс с сыном
Причината за промяната е факта,  че законите в Калифорния забраняват използването на арабски цифри в имена, така че двойката ги промени на римски, като същевременно запазва тирето в името (законът позволява използването на този препинателен знак един път). Самата певица обяви това в instagram, след като един от почитателите й я попита дали ще вървят срещу закона.
Сын Илона Маска и Граймс
Изглежда Граймс не съжалява за факта, че трябваше леко да коригира името на сина си: римските цифри според нея изглеждат по-добре и това изобщо не се отразило на произнасянето на името.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)