Брус Лий - Имало едно време в Холивуд - Брад Пит

„Имало едно време в Холивуд“ няма да се излъчва в Китай, мотивът – гавра с Брус Лий

21 октомври 2019

Популярният режисьор Куентин Тарантино винаги се е славел с дръзкия си нрав, който прояви за пореден път. Той категорично отказа да се съобрази с исканията на Китай, за да може деветият му филм „Имало едно време в Холивуд“ да бъде прожектиран на територията на страната.

Националната филмова администрация на комунистическата държава (NFA) пожела по лентата да бъдат направени корекции, но Тарантино отказа да „клекне“ пред цензурата и отсече, че в „такъв случай продукцията просто няма да бъде излъчвана в азитската страна“.

Ди Каприо, Ал Пачино и Брад Пит в Once Upon a time in Hollywood

Както добре знаем, нравите в Китай са по-особени, поради което често се налага определени кадри или цели сцени от филми да бъдат изрязвани за тамошната публика. От NFA така и не посочиха какво точно ги е притеснило в „Имало едно време в Холивуд“, но най-вероятно става дума за гротескния начин, по който Тарантино представя легендарния Брус Лий.

Дъщерята на Брус Лий Шанън вече на няколко пъти посочи, че е недоволна от образа, създаден на баща й – буквално като „арогантен задник“ в лентата. Според слуховете, дори самата тя е пожелала от китайската Национална филмова администрация да накарат американския режисьор да редактира филма си, но това очевидно така и няма да се случи.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)