5e_g86cqh

Иман се татуира в памет на Дейвид Боуи

12 януари 2018

Вдовицата на Дейвид Боуи и дъщеря им си направиха татуировки с името на големия музикант и артист. Ексцентричният Боуи напусна този свят на 10 януари 2016 г., след като загуби битката с рака.

5e_5gfrzv

Дейвид Боуи и Иман

Супермоделът Иман, за която Боуи бе женен от 1992 г., си татуира нож, в чиято дръжка е изписано малкото име на музиканта. Дъщеря им Алекс пък си е направила татус във формата на полумес, а към отворената му страната е изписано „Татко“.

5e_op9wou

Дейвид Боуи и Иман

Преди два дни, когато бе годишнината от смъртта на Боуи, Иман публикува техни снимки в профила си във Фейсбук. Към кадрите, изпълнени с щастливи усмивки, вдовицата написа: „Любимата ми любовна история е нашата.“

5e_a9f8vm

Дейвид Боуи и Иман

Дейвид Боуи, чието истинско име е Дейвид Джоунс, стана известен в ерата на глем рока. Първият му успех е „Space Oddity“ от 1969 г. В началото той е с шокиращ вид, пише БТА. Известен е с това, че сменя както звученето на музиката си, така и превъплъщенията си. Рок саундът на „Changes“ преминава в диско соул в „Young Americans“, написан в съавторство с Джон Ленън. От сътрудничеството му с Брайън Ино се ражда албумът „Heroes“. Интересува се от костюми, мода, театър кабуки. Всичко това му помага да се превърне в „човека с 1000 лица“.

Bижте още: Да си спомним за Дейвид Бауи

Особено голям успех има през 80-те години на миналия век със стилния „Let’s Dance“ и впечатляващо турне в Америка. Тогава печели по-млади почитатели. Като певец и композитор, Дейвид Боуи изгражда кариерата с различни превъплъщения. Започва през 1972 г. със Зиги Стардъст. Следват Аладин Сейн, Кльощавия бял херцог (Thin White Duke). Зад маските провокира, отправя противоречащи си декларации. Непрекъснато експериментира не само в музиката, но и в киното, театъра, модата, живописта. Подхранва и светските хроники. Албумите му са продадени в тираж над 140 милиона. Много музиканти признават, че ги е вдъхновил. Дейвид Боуи е носител на много награди, включително и „Грами“. През 2004 г. сп. „Ролинг стоун“ го постави на 39-о място в списъка на 100-те най-велики рок-музиканти на всички времена и на 23-о място в класацията на 100-те най-велики певци на всички времена.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)