Има ли надежда за родителите на „децата на дъгата“?

14 декември 2016

Владислава Цолова е майка на дете аутист. За все повече хора по света това е повод за съчувствие, съпричастност, та дори и съжаление… За нея обаче това е СИЛА. Сила да промени нагласите, да промени статуквото, да вижда усмивки по лицата на децата и родителите като нея…

За това, заедно със съмишници, специалисти в областта на приложния поведенчески анализ и много публични и известни личности като като Деян Славчев-Део,  актрисата Елена Петрова, певицата Йоана Драгнева, Ники Кънчев, политиците Ирена Соколва и Цветан Цветанов и много други, създава сдружение „Аутизъм днес“.
Мисията на организацията е обучението на специалисти и създаване на професионално общество в България за работа с деца с аутизъм, което използва научно доказани методи и се придържа към световните и европейски професионални и етични стандарти за практика.

Защото, по последни данни, в страната ни има около 70 000 деца диагностицирани с аутизъм, които имат нужда от адекватно обучение и отношение. Един от най-добрите начини това да се случи е като се прилага приложният поведенчески анализ.

Повече за него и за мисията на сдружението, на която помага и телевизия IN LIFE, чрез своя Коледен Благотворителен Базар на 20 декември 2016-та година в резиденция „Анастасия„, научете тук…

репортер: Калина Станева
оператор: Венелин Бакалов
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)