Ингмар Бергман

Ингмар Бергман за романтичните му истории с пет съпруги и няколко любовници

06 юли 2018

Шведският театрален и филмов режисьор, сценарист и продуцент Ингмар Бергман е определян като един от най-изтъкнатите автори в киното на всички времена. От днес на книжния пазар може да намерите неговата автобиография със заглавие „Латерна магика”. Книгата е подготвена от издателство „Колибри”, преводът е на Васа Ганчева, а изданието включва 400 страници.

Корицата на книгата „Латерна магика” (Колибри, 2018)

Корицата на книгата „Латерна магика” (Колибри, 2018)

За книгата от издателите:

„Филмът, освен ако не е документ, е сън, блян… На монтажната маса, когато преглеждам заснетите кадри, досущ както някога в детството дъхът ми секва от усещането за вълшебство.“

Ингмар Бергман, който успяваше да изрази това замайващо усещане за чудо десетилетия наред, разказва за житейската си любовна връзка с киното в своята изумително визуална автобиография „Латерна магика“.

Спомените на Бергман проследяват живота му от детските години в шведската провинция, през работата му в театъра, до триумфите в киното, както и бурните му романтични истории с пет съпруги и няколко любовници. Бергман си спомня своя живот чрез поредица от дълбоко лични ретроспекции, документиращи някои от най-важните моменти в историята на киното на XX век, както и личните обсесии на твореца, въвлечен в тях. Написана със завладяваща чувствителност, „Латерна магика“ е прозорец към съзнанието на един от великите гении на киното.

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка:  Wikipedia

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)