TON_9288

Индивидуализмът. Един див вид в дуалност – изложба на Ставри Калинов

04 юни 2016

Самостоятелната изложба на Ставри Калинов бе открита вчера в  изложбения център на ул. „Шипка“ 6 в София. Между 3 и 17 юни 2016 г. можете да се насладите на произведенията на талантливия български художник.

TON_9339„Нямам любима творба, защото всичките са ми такива. Моите картини са една малка революция, т.е. действителното става реално, защото реалното не е действително още. А реално какво е… – то е свръхестественото, божественото“, казва Ставри Калинов за творбите си.
„Това е моята дарба. Призмата, чрез която аз пресъздавам света. Всяка революция е демонстрация, че се знае истината. Правя поне по 20-30 неща наведнъж. Имам няколко ателиета и непрекъснато работя и до последно не знам какво ще се получи.

Ако всеки художник знае предварително какво ще направи…- това няма да е творба. Не е разхищение. Не е чувстовителна работа.

Тя е завършена, дегитализирана, математизирана работа. Когато обаче си направил нещо на един дъх – после му се възхищаваш и си те държи в напрежение – това за мен е истината. Всяка една работа за мен е един атомен реактор, който трябва да се запали и не би трябвало да угасне. Творбите ми са такива, че погледнеш ли ги, непрекъснато ти се иска пак да ги гледаш, защото намираш все нови и нови неща в тях. Дават ти възможност да си съзидателен в този ден.“

TON_9284

TON_9285

TON_9287

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)