Истинският адрес на Дядо Коледа или къде живее белобрадият старец? (видео)

26 декември 2018

Вече не сме деца, но със сигурност Коледа е един от любимите ни празници в годината. Той е време за почивка, канелени сладки и много много подаръци. На всеки човек, малък или голям, му харесват именно тези неща – да прекара време със семейството си и да получи подаръци. Сега ще ви разкажем малко повече за Дядо Коледа, който наистина живее в Лапландия.

Колкото и да не ви се вярва, край лапландското градче Рованиеми живее този любим на всички хора Дядо. Там се намира работилницата, джуджетата и елените. Градчето Рованиеми се намира в Полярния кръг и от там може да се наблюдава Северното сияние. Често се случва служителите в хотелите да будят своите гости, защото появата на Сиянието зависи от слънчевата активност. Рованиеми се намира на около 900км от Хелзинки. До там се стига с влак или самолет.

pexels-photo-247891

Планината, в която се намира домът на Дядо Коледа, се нарича Корвантунтури

Вижте още: Как празнуват Коледа по света?!

Най-интересното място в градчето на Дядо Коледа, е именно пощенският му клон. Там елфи отговарят на милионите писма, които се получават от целия свят. Най-много писма пращат децата от Великобритания, Италия и Полша.

Финландците оставят снопове овес и семена навсякъде – по дворовете си, первази и тераси. Така те се грижат за птичките и е част от традицията им. Също така палят ледени фенери. Изработват се в различни форми от лед и под тях се пали свещ, която разпръсква светлина в снега.

В Лапландия може да се срещнете с елен. Разбира се, Рудолф е най-известният елен в света. А в Лапландия може да се докоснете до това великолепно животно. Разходките с шейна са едно от най-известните забавления за всяка възраст и са прекрасен начин да се заредите с коледно настроение. Искрено пожелаваме на всеки да може да посети Лапландия и да се докосне до магията на това кътче от света.

снимка: pexels.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)