супа с наденички

Италианска супа с наденички

22 май 2018

Италианската супа с наденички е лесна за приготвяне и е подходяща, ако искате да приготвите по-нетрадиционна такава.

Необходими продукти:
1 супена лъжица зехтин
450 гр. наденички
2 глави лук
2 скилидки чесън
900 мл пилешки бульон
800 гр. консевирани домати
150 гр. макарони
225 гр. консервиран бял боб

Вижте още: Италианска супа “Страчатела”

Начин на приготвяне:
Сваряваме макороните и ги оставяме настрани. Запържваме леко нарязаните наденички в тендежерата със зехтина, докато не се зачервят. След това ги прехвърляме в купа. В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук до златисто. Добавяме много ситно нарязания чесън. След около минута добавяме и доматите.
Малко по-късно сипваме в тенджерата пилешкия бульон. За да заври хубаво се затваря с капак и се вари около 25 минути на умерена топлина.
След това се добавя консервирания бял боб, запържените наденички и предварително сварените макарони. Сервира се горещо, по желание поръсено с пармезан.

Автор на рецептата и снимка: Полина/ eda.ru

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)