zabaglione_s1200x630_c728x425_l0x178

Италиански крем „Дзабайоне“

22 октомври 2018

Необходими продукти:
яйца – 4 бр. разделени
захар – 4 с.л.
брашно – 1 щипка
вино Марсала

Вижте  още: Пиле Марсала

Начин на приготвяне:
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Запазва се една половинка от по-голямата черупка от счупените яйца. Тя ще е мярка за добавянето на виното Марсала. Жълтъците се поставят в купа заедно със захарта, брашното и половин черупка вино Марсала. Разбиват се до побеляване и се поставят на водна баня, при непрекъснато разбиване се приготвя гладък крем за около 10 мин. Получава се нежен, пухкав и гладък крем. Изсипва се в чаши или стъклена купичка, гарнира се с бишкота с добавка от чашка Марсала. Поднася се или горещ, или охладен.

снимка: thehappyfoodie.co.uk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)