1767060-90-650-5e7818b7c3-1484581530

Италиански омлет

11 ноември 2017

За омлета може да се напише цяла поема! Той е нежен,  пухкав, златист и винаги ни идва на помощ, когато трябва да хапнем нещо приготвено на бързо. Ето как го правят в Италия:

Необходими продукти:

5 яйца;
2 супени лъжици нарязан магданоз;
1 супена лъжица нарязан копър;
1/2  нарязан лук;
¼ ч.л. сол;
¼ ч.л. черен пипер;
1 супена лъжица  масло;
½ ч.л. олио,
1 супена лъжица
сметана
може да прибавите и няколко листа от пресен зелен лук.

Начин на приготвяне:

Смесете яйцата в купа заедно с магданоза, копъра, лука, солта, черния пипер и сметаната. В тиган с диаметър  25 cm, загрейте олиото и маслото, докато мазнината започне леко да  пуши.
Изсипете сместа и гответе на умерен огън за около 1 минута, докато повърхността престане да бъде влажна, междувременно тиганът се разклаща  без да разбърквате. После разклатете тигана, така че сготвената вече яйчена смес да се отдели от стената и прегънете 1/3 от омлета в посока към центъра. Наклонете тигана и избутайте  в  чиния.
Нарежете омлета на половина и сервирайте.

Снимка: Staklovers.menu

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)