Японски вишни в Борисовата

И Борисовата градина вече може да се похвали с японски вишни

30 април 2019

След Южния парк, още едно страхотно място в София може да се похвали с едни от най-красивите растения в света. Преди броени дни, в Борисовата градина бяха засадени 20 японски вишни, като в инициативата на Астелас България се включиха също посланикът на Япония в България Н. Пр. Масато Ватанабе и представители на Столична община. Гостите отбелязаха заедно и традиционния празник на цъфналите вишни, който японците почитат всяка пролет.

Амбицията на екипа е залесяването в парка да се превърне в традиция, чрез която да се постигне трайно увеличение на зелените площи.

Японски вишни в Борисовата - посланик Масато Ванабе

„Ние работим с приоритет в откриването и налагането на нови лечения. Основната цел на компанията е осигуряването на достъп на пациентите до иновативни терапии. За нас е изключително важно да бъдем активни по социалнозначими теми, не само в областта на здравеопазването и лекарствената политика, но и по отношение на опазването на околната среда.

Вярваме, че част от отговорността на компаниите към обществото е приложението на иновации, чрез които да да бъде постигнато разумно използване на ресурсите и екологично устойчиво развитие“, заяви д-р Светослав Ценов, директор на Астелас за България, Унгария и Румъния.

Инициативата със засаждането на дръвчетата е по повод 10-годишнината на фирмата в Българията. Компанията е създадена през 2005 г. при сливането на две водещи японски фармацевтични фирми – Yamanouchi и Fujisawa.

Виж още – Любопитната история на най-стария парк в София – Борисовата градина!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)